We hadden laatst een feest voor onze kinderen georganiseerd, namelijk de Sinterklaas party. Ik vroeg me toen af hoe ik een succesvol evenement dien te organiseren. Daarom heb ik een stappenplan opgesteld voor het organiseren van een evenement. Dit stappenplan gaat van doelstelling tot nazorg. Wellicht staan er essentiële stappen bij voor jou die je absoluut niet mag vergeten.
De eerste stap is het bepalen van de doelstelling. Dit wordt ook wel het waarom van de party genoemd. De tweede stap die belangrijk is, is het bepalen van de doelgroep. Een derde stap bij het organiseren van een evenement is het bepalen van de budgettering. Dit budget heeft natuurlijk alles te maken met hoe groots je het wilt aanpakken en wat de wensen precies zijn. Je dient wellicht keuzes te maken uit de catering en entertainment.
Even iets heel anders: mijn jongere broertje is laatst begonnen met de introductieweken op de universiteit waar hij zich heeft ingeschreven. Hij heeft ook al een studentenkamer gevonden. Nu is het dus tijd voor een feest, namelijk een housewarming op zijn studentenkamer. Het is een spannende tijd die voor hem aanbreekt. Maar, de vrijheid die hij tegemoet gaat zien moet natuurlijk ook heerlijk zijn. Op jezelf wonen is natuurlijk ontzettend gaaf, en dat vind hijzelf ook. Geen moeder, vader of oudere zus die iets van zijn strapatsen kan zeggen. Met een housewarming party kan hij zijn nieuwe stek aan zijn nieuwe vrienden laten zien. Dit wordt voor de komende tijd zijn woon -en studieruimte. En natuurlijk het feesthonk.
Een housewarming party hoeft helemaal niet duur te zijn. Je maakt online gewoon een aantal actiefolders, je gaat naar een discounter voor wat chips, nootjes en huiswijn. Een goed idee om het helemaal een bijzonder tintje te geven is om er een verkleedthema aan vast te plakken, dit kost niks en geeft een extra tintje aan het evenement.