Hier moet u op letten bij de aanschaf van een Lamy vulpen

Hier moet u op letten bij de aanschaf van een Lamy vulpen

De Lamy vulpen staat bekend om het unieke design en betaalbare prijs. Het is een Duits merk, opgericht in 1930 door Josef Lamy. Deze was jarenlang in dienst van de bekende Parker Pens Company en besloot het zelf te gaan proberen. Vandaag de dag is Lamy het merk met de meeste onderscheidingen voor design. Deze is modern en tijdloos. Met een Lamy vulpen mag je dus gezien worden. Tegelijkertijd zijn de Lamy pennen veel beter betaalbaar dan bijvoorbeeld pennen van Parker en MontBlanc. Zoekt u een mooie vulpen met een normaal prijskaartje, dan is Lamy een merk om u verder in te verdiepen. Hier vindt u enkele tips waarmee u dan de beste pen uitkiest.

De nib van de Lamy vulpen

Het eerste kenmerk waarmee u uw Lamy vulpen uitkiest is de nib. Dit is ook wel bekend als de penpunt. Er zijn verschillende afmetingen waarover u dan moet nadenken en uw handschrift is dan een belangrijke factor. Een fijne nib is voor mensen met een klein handschrift het beste, terwijl een brede penpunt beter is als u groot schrijft of veel handtekeningen zet. De meeste mensen kiezen dan voor de gemiddelde afmeting. Deze is ideaal voor de meeste handschriften en het breedst inzetbaar. Verder zal u flexibele en niet flexibele penpunten tegenkomen. Hier speelt uw persoonlijke voorkeur een rol en kunt u het beste een paar pennen uitproberen om te bepalen wat het beste is voor u.

De omvang van het inktreservoir en de stijl

Vervolgens bepaalt u welk inktreservoir het beste is voor u. Grotere reservoirs en patronen zijn geschikt voor mensen die de pen veel gebruiken. U kunt dan kiezen voor een groter inktpatroon of een reservoir dat u zelf vult uit een potje met inkt. Deze laatste optie is ook beter geschikt voor situaties waarin u de pen veel gebruikt, anders wordt de inkt oud. De stijl van de pen moet ook bij u passen en hier is uw eigen smaak belangrijk. De Lamy vulpen is modern en tijdloos, dus als u hem nu mooi vindt, dan zal u hem na een aantal jaren ook nog steeds mooi vinden. De prijs voor een Lamy vulpen is prima. Voor iets meer dan 20 euro heeft u al een prima Lamy vulpen te pakken.

Schrijven blijft bijzonder

Ook al schrijven we vandaag de dag aanzienlijk minder dan voorheen, het blijft een bijzondere bezigheid. Door iets op papier te zetten met uw Lamy vulpen maakt u het echt en toegankelijk. Er zijn bepaalde beroepen waarbij nog veel geschreven wordt en dan heeft u een goede pen nodig waarmee u dat lekker doet. En uiteraard is het schrijven van een brief of een kaart nog steeds veel leuker dan het verzenden van een e-mail of een SMS. Door te schrijven zet u iets bijzonders op papier en omdat dit steeds minder gebeurt is het daardoor ook speciaal geworden. Kies voor een Lamy vulpen en u houdt een belangrijke traditie in stand.