Onderlinge samenwerkingsverbanden versterken? Deel af en toe een geschenk uit

Onderlinge samenwerkingsverbanden versterken? Deel af en toe een geschenk uit

Er zijn talloze bedrijven die voor hun financiële stabiliteit voor een groot deel afhankelijk zijn van de samenwerkingen met slechts enkele zakenpartners. Uiteraard is daar niets mis mee, al dien je, als je deze situatie voor jezelf herkent, er wel rekening mee te houden dat je altijd je best moet doen om deze o zo belangrijke samenwerkingsverbanden in stand te houden. Natuurlijk doe je dit al in het dagelijkse werkleven, maar het kan geen kwaad om er soms een schepje bovenop te doen. Door af en toe een relatiegeschenk uit te delen zou je daar een positieve invulling aan geven. Sterker nog, als je meteen voor iets unieks wilt gaan, dan zijn bedrukte relatiegeschenken de beste optie.

bedrukte relatiegeschenken

Wat is een goed moment om een relatiegeschenk te geven?

Wat een goed moment is om een relatiegeschenk te geven hangt af van het doel dat je voor ogen hebt en van de beoogde ontvanger. Als het bijvoorbeeld gaat om een grote klant die jaarlijks forse orders bij je plaatst, dan mag je diegene best voor een verjaardag of een bijzonder moment voor diens bedrijf een geschenk aanbieden. Een lange en nauwe samenwerking verdient dat namelijk. Verder zijn feestdagen altijd een geschikt ogenblik voor een gezellig presentie. Zijn het (grote groepen) klanten die je een geschenkje wilt geven, dan maakt het moment in principe wat minder uit.

Potentiële ontvangers relatiegeschenken

Aan het einde van de vorige alinea noemden we (potentiële) klanten. Ja, ook zij horen uiteindelijk bij je zakenrelaties. Wel ligt het voor de hand dat je niet elk van hen een vorstelijk cadeau zult geven. Dat is normaal gesproken meer weggelegd voor andere ondernemers waarmee je intensief samenwerkt. Per bedrijf of per sector kan het verschillen wie dat precies zijn.