Voor eens een wat andere ervaring ga je naar museum Rotterdam

Voor eens een wat andere ervaring ga je naar museum Rotterdam

Bezoekt u vaak museums en wil je eens op een wat andere manier naar kunst kijken? Dan is museum Rotterdam zeker een goede aanrader om langs te gaan.

Op een moderne manier kijken naar kunst

Doordat museum Rotterdam gebruikt maakt van touchscreen schermen om de prachtige kunstwerken van René lalique te tonen. Is dit een hele andere manier van kunst bekijken. Door de schermen kan je flink inzoomen op de kunstwerken van Lalique. Hierdoor worden alle kleine details die met het blote oog bijna niet te zien wordt, scherp afgebeeld.

René Lalique maakte gebruik van een vergrootglas, wanneer die details aan zijn kunstwerken aan deed brengen. Dit maken de kunstwerken ook zo bijzonder. René lalique is een kunstenaar uit 1860 tot 1945 van topkwaliteit. Veel mensen zijn helaas niet bekend met de prachtige glaswerken en juwelen van deze kunstenaar. Wanneer u eenmaal in museum Rotterdam bent geweest, zal je zeker de naam en zijn kunstwerken niet meer vergeten.

Museum Rotterdam is helemaal gebaseerd op de kunst van René Lalique en schenkt ook veel aandacht aan zijn prachtstukken. De kracht van lalique waren de details, waar die vaak de “kleine natuur” in verwerkte. Dit zijn dan vooral de vlinder, libel en de kikker.