Waarom is PAW Patrol speelgoed zo populair bij kinderen? 

Waarom is PAW Patrol speelgoed zo populair bij kinderen? 

Heb jij zelf kleine kinderen, of misschien nichtjes, neefjes of buurkindjes waarop je vaak moet passen? Dan is er een grote kans dat je PAW Patrol wel eens langs hebt zien komen. PAW Patrol is één van de bekendste kinderseries van het moment onder kleine kindjes tot ongeveer 6 jaar, en PAW Patrol speelgoed blijft het onverminderd goed doen in de speelgoedwinkels. Maar waarom is het programma en het speelgoed ervan zo populair?  

Wat is PAW Patrol? 

Het kan natuurlijk zijn dat je tot die kleine groep behoort die nog nooit van PAW Patrol heeft gehoord. Voor jou is het dan handig te weten waarover we het in dit artikel hebben. In PAW Patrol gaan 8 hondjes samen met hun baasje allerlei avonturen aan. Elke pup heeft een eigen persoonlijkheid, en natuurlijk een eigen bijpassende vaardigheid. Samen gaan ze alle problemen te lijf die ze tegenkomen in het stadje waarin ze wonen.  

Alle afleveringen lijken volgens eenzelfde opbouw te werken. Als eerste is er een probleem, die samen bekeken wordt door de hondjes en hun baasje. Vervolgens wordt deze opgelost door één of meerdere leden van de groep, en eindigt het verhaal altijd met een wijze les. De structuur lijkt aantrekkelijk voor kinderen te zijn omdat ze leren dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt.  

PAW Patrol speelgoed: van alle markten thuis 

Het is opvallend dat een kinderserie, maar ook de PAW Patrol speelgoed-lijn het zo goed doen in een tijd van streamingdiensten en online video’s. De concurrentie is immers moordend! Toch is het niet zo gek dat de figuurtjes momenteel overal te zien zijn. De marketingcampagne van de serie en het PAW Patrol speelgoed is dusdanig slim opgezet dat het inspeelt op de verbeelding van de kleintjes. Elk hondje heeft een andere persoonlijkheid, waardoor elk kind zich met minstens één kan identificeren. Als het aankomt op het PAW Patrol speelgoed is zichtbaarheid het sleutelwoord: de toegankelijke karakters van de serie kunnen geplaatst worden op alles wat je je maar kan bedenken. Dit gebeurt dan ook in groten getale. Lunchboxen, etuis, stickers, maar ook speelgoedfiguurtjes, kleurboeken, puzzels: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een PAW Patrol-versie van. 

Spelend leren 

Het is te begrijpen dat je als ouder de serie onderhand niet meer uit kan staan (wij beginnen ook gek te worden van dat begindeuntje!) maar geloof ons als we zeggen dat de PAW Patrol-manie een goede ontwikkeling is. PAW Patrol trekt namelijk uit elke aflevering wel een wijze les. Door het PAW Patrol speelgoed krijgen kinderen tevens handvatten om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen of verbeteren. Zo is puzzelen belangrijk voor de motoriek en kleuren en schilderen voor creatieve ontwikkeling. Het helpt natuurlijk enorm dat er altijd wel één figuurtje is met wie de kleintjes zich kunnen identificeren. En laten we eerlijk zijn: terugdenkend aan onze eigen kindertijd hadden wij waarschijnlijk dezelfde obsessie met cartoonfiguren van andere films en series. Misschien kunnen we onszelf daaraan herinneren wanneer we de televisie uit willen zetten. En als je hun schermtijd alsnog graag wilt verminderen, is het misschien toch wel een goed idee te investeren in wat PAW Patrol speelgoed.